gappa handmade
Скъпи приятели, настъпи момента да открехнем завесата на нашето ателие. Да разкрием тайната за създаването на вълшебните продукти от Гаппа Хендмейд.

Идеята

Първият етап от нашата работа, с който имаме удоволствието да Ви запознаем е идеята за формата на керамичните ни изделия и създаването на мотива, който ще приложим върху тях.

Отливане на изделието

Втората стъпка, която ще Ви разкрием е отливането с шликер. Специалната смес се излива в гипсов калъп в избраната форма, за да набере необходимата дебелина.

Ретуш

За придобиване на желаната форма, ретуша заема своетно почетно място. Тук е момента,в който се отстраняват остатъците от отливането и се прилепват декоративните елементи.

Рисуване

Нашето изделие е време да приеме първоначалната идея за декорация. Върху влажния съд се изрисува избрания мотив, който в последващ етап ще придобие своят образ в цветове.

Изпичане на бисквит

Важен момент е изпичането. Необходимо е влажния съд да изсъхне, за да се изпече на 950 градуса в керамична пещ за около 5 часа.

Топене в глазура

Този процес може да се осъществи по два начина: чрез потапяне в глазура и чрез нанасяне с четка върху керамичния продукт.

Паното

При някои керамични продукти след потапянето, е необходимо паното да се открие с механично отстраняване на глазурата, след което се нанасят цветните глазури.

Глазиране с четка

Настъпи момента нашия декоратор да навлезе в своите води. Магическите четки се потапят в цветните глазури и заемат точните места върху паното, което ще привлече вниманието Ви със своите цветни детайли.

Изпичане

Това е последния етап от производството на керамичните изделия. Пещта е настроена на 1050 градуса, която приема нашите продукти, които скоро ще бъдат почетен уникат във Вашия дом.