gappa handmade

Нашето ателие Гаппа Хендмейд има своята история, която започва от далечната 1999 г.

Създателят

Казвам се Пламен Дамянов. Още от детството си като повечето деца обичах да рисувам. Годините летяха и моят талант се превърна в мое ежедневие. Ежедневието сред рисунките, скиците и боите ме увличаха и осъществих моята мечта да завърша специалност керамика в училище по изкуствата в гр. Троян /1991 г./.
По време на обучението у мен пламна искрата към керамичното изкуство. Това е дарба заложена в мен, която съм наследил от моя дядо – художник. Негови картини и днес са отпечатък в моя дом, които са трайна следа за неговия талант, които ежедневно преминават през моя поглед.

Тази искра ме отведе в Художествената Академия в София, където доусъвършенствах своите умения в керамичното изкуство и завърших образованието си в тази област.

Ателие GappaHandmade отворих непосредствено след завършване на моето обучение. От тогава до сега се стремя да изработвам керамични изделия в красиви нестандартни форми.

Не след дълго открих и моята спътница в живота – моята съпруга.

Декораторът

Казвам се Мария Тачова. Казват, че съдбата си знае работата. Убедих се в това, когато искрата между мен и Пламен пламна. Още от нашето запознанство ме въвлече в неговата професия, която вече и за мен е ежедневие. Ежедневие, което преминава между бурканите с глазури и четки, които станаха моето АЗ. Обичам да декорирам пъстри мотиви, които радват очите на всеки докоснал се до нашите продукти.
И така ние Мария и Пламен в нашето ателие произвеждаме керамични изделия, които радват малки и големи. Всеки продукт, всеки елемент, всеки цвят е точно и прецизно подбран. Нашият стремеж е предлаганите продукти от Gappa Handmade да впечатляват от пръв поглед. Влагаме много труд и разбира се частичка любов във всяко керамично изделие, като се стремим тази любов да достигне до всички Вас мили приятели – ценители на ръчното изкуство.

Надяваме се да впечатлим всеки един от Вас и той да открие своя изящен продукт, който ще внесе уют във Вашия дом, а защо не и да изненадате близки и познати за даден повод.

Очакваме Ви!
Мария и Пламен